Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Indigo)
(foto: Indigo) (Foto:Indigo)

Cursus Omgaan met borderline voor familieleden

LINGEWAARD - Op dinsdag 7 april van 18.30-20.30 uur start de cursus 'Omgaan met Borderline'. Deze is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een borderlinestoornis.

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderlinegedrag. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderlinegedrag is afgenomen. Citaat van een cursist tegen haar mede cursisten: ”Kunnen jullie je nog voorstellen hoe wij hier drie maanden geleden bij zaten."

Het contact tussen degene met borderline en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. In de cursus leren familieleden, hoe het gedrag van degene met borderline hen beïnvloedt en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Dit helpt familieleden om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline.

Quote deelnemer: “Ik heb zelf handvatten voor effectiever gedrag gekregen. Mijn vrouw en ik delen veel meer inzichten dan tevoren en kunnen elkaar beter verstaan. De relatie met mijn dochter profiteert hiervan.”

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Kosten voor deelname bedragen 30 euro (voor cursusmap en boek). De cursus is bedoeld voor inwoners van gemeente Arnhem, Duiven, Lingewaard en Rozendaal. Aanmelding, info en opgave: Indigo info@indigogelderland.nl of 026 3124483.

Meer berichten