Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gezamenlijke bloemlegging Massagraf Huissen in 2019. (foto: Van Hemmen)
Gezamenlijke bloemlegging Massagraf Huissen in 2019. (foto: Van Hemmen) (Foto: Van hemmen)

Exoduscomité neemt drastische maatregelen

BETUWE - 2020 is het jaar van Gelderland Herdenkt. Dat geldt ook voor de Betuwe. Een van de gebruikte slagzinnen luidt: 75 jaar vrede is geen vanzelfsprekendheid. In een periode waarin premier Rutte en president Macron spreken over een oorlog met het coronavirus wordt de gemeenschap flink door elkaar geschud.

Er gelden andere regels. Besluiten maken het iedere dag helderder dat er sprake is van een noodsituatie. Het Exoduscomité maakt onderdeel uit van Gelderland Herdenkt en heeft samen met anderen moeten besluiten bestaande initiatieven uit te stellen of zelfs stoppen. Kabinetsbeleid en het RIVM zijn leidend.

Om die reden op een latere datum de boekpresentaties van het boek Vleugellam door Michel Bongers. Hopelijk kan de theatervoorstelling In plaats van... met 80 vrijwilligers later dit jaar plaats vinden. Dat geldt ook voor het geplande 1e Marigold Symposium. De komst van de groep Canadezen op 26 april gaat wellicht niet door. Harde maatregelen en hard voor de vele vrijwilligers. "Ook voor ons geldt dat de veiligheidsregels nageleefd worden. We wensen ieder het allerbeste en hopen dat deze oorlog met het virus gewonnen gaat worden. Kijk op exodushuissen.nl voor actuele informatie."

Meer berichten