Logo gemeentenieuwsonline.nl
Aquarel. (foto: Hai Verstappen)
Aquarel. (foto: Hai Verstappen)

Presentatie Bomen in Bemmel vervalt door corona

BEMMEL - 'Bomen in Bemmel' is de naam van de nieuwe bundel aquarellen en gedichten van Hai Verstappen en Wilma Peters, die eind maart verschijnt. Helaas gaat door de maatregelen rond het coronavirus de geplande, muzikaal omlijste, presentatie in de plaatselijke boekhandel De Toren van Bemmel niet door.

Het eerste exemplaar zou worden uitgereikt aan een van de nieuwste inwoners van Bemmel. Dit omdat volgens de makers het boekje uitstekend geschikt is voor een (hernieuwde) kennismaking met het dorp dat al weer 45 jaar geleden (1975) het predicaat 'Parel van Gelderland' kreeg.

Dat het dorp zich nog altijd kan verheugen in een ruime hoeveelheid groen bewijst deze nieuwe bundel. De aquarellen en gedichten brengen karakteristieke plekken in Bemmel in beeld. Zij vormen een reeks die door de nummering en de bijbehorende kaart goed als leidraad voor een poëzie-wandeling door het dorp (ongeveer 5 km) kan dienen. Alleen of met zijn tweeën. Daarbij 1,5 m afstand houden van elkaar lijkt geen bezwaar om te genieten…

Het boekje 'Bomen in Bemmel' en de aquarellen zijn vanaf 28 maart in bovengenoemde boekwinkel te bewonderen en te verkrijgen. Iedereen die in maart 2020 in Bemmel is komen wonen kan daar zijn gegevens achterlaten om mee te dingen naar het eerste gratis exemplaar.

Meer berichten