Afbeelding

4 en 5 mei in Haalderen

Algemeen

HAALDEREN - In verband met de coronacrisis, worden veel evenementen afgelast, zo ook de vieringen voor 4 en 5 mei in Haalderen.

"In Haalderen hadden we een mooie fotocollectie klaarliggen om op te hangen in Dorpshuis De Tichel. Maar ook dit kan helaas niet doorgaan. Van de Historische Kring Bemmel hebben we foto’s gekregen van gebouwen die verwoest zijn in de oorlog waarbij een duidelijk beeld wordt gegeven hoe de mensen hun eigendommen aantroffen na de oorlog."

Fotografe Monique Leunen heeft deze objecten opgezocht en in dezelfde positie gefotografeerd om een indruk te geven wat er na 75 jaar vrijheid veranderd is. Als alternatief voor De Tichel hebben wij de tentoonstelling kunnen verplaatsen naar etalages aan de Van der Mondeweg en de Ambachtstraat.

Van 23 april tot 1 juni 2020 zijn de foto’s te zien op de volgende adressen:

Decokay Bakker Woonwinkel, v.d. Mondeweg 31

Administratie- en Belastingadvieskantoor Dero, v.d. Monderweg 36a

Pottenbakkerij Ambacht Haalderen, Ambachtstraat 8

Regio bank Obdam, v.d. Mondeweg 74

Schouten Tuinmachines V.O.F., v.d. Mondeweg 85

"Voor de herdenking op 4 en 5 mei willen we u vragen de aankomende dagen een bloemetje bij het monument te leggen. Zo komen wij niet allemaal samen op één tijdstip en worden deze bijzondere dagen in deze bijzondere tijd toch nog op sobere wijze herdacht. Opdat wij nooit vergeten!"

Uitgelicht

Digitale krant