Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gendts Bevrijdingsconcert 18 januari 2020. (foto: PR Sint-Sebastianus)
Gendts Bevrijdingsconcert 18 januari 2020. (foto: PR Sint-Sebastianus)

Sint-Sebastianus komt met mobiele Anjercollecte

GENDT - De Anjeractie, van het Prins Bernhard Cultuurfonds, bestaat dit jaar 80 jaar en daarom vieren we dit met een speciale jubileumcollecte. Alle collecterende verenigingen mogen dit jaar 100 procent van de opbrengst zelf houden! Dit jaar sturen leden, van Sint Sebastianus uit Gendt, iedereen tussen 22 mei en 30 mei een bericht met hun mobiele telefoon voor een donatie.

Mede dankzij deze collecte kan Sint Sebastianus de cultuur in de regio levend houden. Zo organiseren zij voor de gemeenschap het Gendts Bevrijdingsconcert, Wintergala, Gendtse Schuttersfeesten, Kersenfeest, Jeugd Bevrijdingstaptoe en nog vele andere activiteiten voor jong en oud.

Daarnaast kan het Prins Bernard Cultuurfonds ook een financiële impuls geven bij aanschaf van instrumentarium, zoals vorig jaar nog het nieuwe slagwerk van Jong Sint Sebastianus. Een mooie investering in de jeugd.

Mobiele Anjeractie

De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel gebeuren. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht zullen sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Uiteraard kan er ook gedoneerd worden via de website anjeractie.nl.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 16.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging.

Meer berichten