Logo gemeentenieuwsonline.nl
Klokkentoren. (foto: Marcel Smit)
Klokkentoren. (foto: Marcel Smit) (Foto: )

Kleine Kerkje aan de dijk

ANGEREN - "In de ‘coronatijd’ hebben we de deuren van de kerk in de Molenstraat 1 in Angeren op woensdagochtend geopend. We wilden een gastvrije plek bieden aan ieder die in deze tijd van isolatie behoefte had aan een moment van bezinning, rust en samen zijn."

"Wie wilde kon binnen lopen om een kaarsje te branden, een praatje te maken of gewoon maar even te zitten. Dit alles natuurlijk met in acht neming van de regels van het RIVM. Deze ‘open kerk’ op woensdagochtend is goed bevallen. We gaan er in ieder geval in de maand juli mee door. Daarnaast willen we in juli van 10.30 – 11.00 uur een bezinningsmoment houden. Daarin wordt het luisteren naar muziek afgewisseld met stilte. Ook is er de gelegenheid om een kaarsje te branden, met voor wie dat wil een stil of uitgesproken gebed. De bezinning verloopt volgens een vaste volgorde. Met een groepje vrijwilliger geven we om de beurt een eigen invulling aan het halve uur bezinning.

We zijn benieuwd hoe dit bevalt en horen ook graag uw reactie. Na de bezinningsbijeenkomst is van 11.00 – 12.00 uur de kerk open om wat te zitten, rond te lopen of een gesprekje te hebben. Welkom aan ieder die net als op vakantie de kerk eens binnen wil lopen op woensdagochtend om de sfeer van de kerk te proeven en op zich in te laten werken. De eerste bezinningsbijeenkomst is op 1 juli aan de Molenstraat 1, Angeren van 10.30 - 11.00 uur', aldus Els de Clercq.

Meer berichten