Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Welke richting ga jij op?

HUISSEN - Er is weer meer te kiezen. Door de coronamaatregelen waren we maanden beperkt in onze keuzes. We werden voor een belangrijk deel geleefd door de maatregelen die de overheid trof om het virus te bestrijden. En we stonden meer stil bij de vragen van leven en dood. Nu hebben we weer meer vrijheid.

Het leven herneemt langzaam zijn gewone gang. We kunnen meer naar buiten. Grenzen gaan open. Cafés en kerken mogen mensen ontvangen. Voor velen is de vraag hoe geven we inhoud aan de zomer. Blijven we thuis? Blijven we in Nederland? Of toch vliegen? Of liever met de auto, tent of caravan op vakantie? In ieder geval; na de verplichte beperkingen nu meer vrijheid. We zijn ons bewust dat er wat te kiezen valt. Na een periode met grote onzekerheden. Ook over ons eigen bestaan. Letterlijk. We kwamen onszelf wel een beetje tegen. Leven bleek wat minder vanzelfsprekend dan anders. Maar nu is het weer anders. We kunnen weer kiezen. En wat kies je dan? Doorgaan op de oude voet? Of toch wat verandering. Kiezen voor jezelf. Zoeken naar antwoorden op de vraag wie ben ik. Wat past bij mij? Waarom ben ik zoals ik ben? Voor meer zingeving. Om vanuit de antwoorden jouw plaats te vinden in het leven. En een plek te vinden waar jij, jij kunt zijn.

Wij wensen je toe dat je ook in de komende zomer een gezegende tijd zult hebben. En weet je wat zegenen is? Heel eenvoudig: elkaar en jezelf het beste wensen… (Ad Huson)

Protestantse gemeente Huissen, zondag 5 juli, morgengebed 10.00 uur, ds. Matthijs Glastra. Beperkte toegang (aanmelden@pknhuissen.nl) en te beluisteren via www.kerkomroep.nl.

Meer berichten