Logo gemeentenieuwsonline.nl
Allemaal op zoek naar geluk. (foto: Mieke van der Lely)
Allemaal op zoek naar geluk. (foto: Mieke van der Lely) (Foto: mieke van der lely)

Expositie in kerkje Gendt

GENDT - Ook deze zomer zal er een expositie zijn in het kerkje van Gendt aan de dijk (Torenlaan). Deze keer is Mieke van der Lely gevraagd. Zij woont in Drente en stelt zich graag zelf aan u voor'

"Ik ben Mieke van der Lely. Mijn vader, die ingenieur was op een theeplantage op Java is omgekomen in Japanse krijgsgevangenschap. Mijn moeder, de kostwinner, werkte als onderwijzeres in Bemmel. Wij woonden toen in Gendt. Dat was bepaald geen straf. Ik groeide, twaalf jaar oud, op in een dorp met veel vrijheid en mensen die een oogje in het zeil hielden, als mijn moeder op haar werk was. In veel Gendtse huizen was ik welkom. Ik leerde melken, spreeuwen jagen, schaatsen en sokken breien.

Ik trouwde en we kregen twee zonen. In 1972 vertrokken wij naar Drenthe omdat de fabriek, waar mijn man werkte, daarheen werd verplaatst. Als kind rommelde ik al met gekleurd papier en nog liever met kleurige stoffen. Het bleef bij 'rommelen' tot ik 70 was en dacht... nu of nooit! Ik ging naar een cursus om vrij werk te maken op de naaimachine. Toen ik die techniek onder de knie had, ging ik mijn eigen weg. Ik werk het best alleen en maak het ene wanddoek na het andere. U ziet hele taferelen over landbouw, scheepvaart, of over een volk uit Siberië. Het is geen kunst, gewoon gezellig werk."

De expositie is te zien vanaf zondag 19 juli tot en met zondag 23 augustus. De openingstijden zijn elke zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Iedereen is welkom!

Meer berichten