Przewalskipaarden. (foto: Gijsbert Peelen SLN)
Przewalskipaarden. (foto: Gijsbert Peelen SLN)

Struintocht door de Klompenwaard

Algemeen

DOORNENBURG - Gelukkig mogen we weer struintochten organiseren met een beperkt aantal deelnemers. Daarom vragen wij u als u wilt deelnemen, van te voren bij ons aan te melden. De eerste tocht, na de versoepeling van de coronaregels gaat naar de Klompenwaard, waar ooit de wieg van Rijkswaterstaat stond.

In het verleden was het een strategisch belangrijk gebied en speelde het een rol bij de verdediging van Nederland en de verdeling van het water tussen Rijn en Waal. De laatste jaren heeft dit uiterwaardengebied zich kunnen ontwikkelen tot 'nieuwe natuur'. De uiterwaarden zijn iedere keer anders, afhankelijk van de waterstanden. Brandnetels en bramen versperren af en toe de weg, maar via de paadjes die de paarden en runderen gemaakt hebben vinden we een weg.

Bent u nieuwsgierig geworden? Bij deze wandeltocht met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk gaan wij door de ruigten van het gebied. Wij maken kennis met de verschillende planten in dat stroomdaloerwoud en kijken naar sporen van bevers, paarden en runderen. Tip: Goed schoeisel en kleding zijn gewenst. Een verrekijker meenemen is ook handig.

Gaat u mee? Zondag 19 juli tussen 13.30 en 14.00 uur is het verzamelen bij de poort aan de weg naar Fort Pannerden, Waaldijk, hoek Sterrenschans te Doornenburg. De tocht duurt maximaal 2,5 uur en kost drie euro per persoon, kinderen 1,50 en zijn welkom vanaf zes jaar. Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen.
Aanmelden bij: Gijsbert Peelen 06 10864179. Zich opgeven kan tot één uur voor de tocht. Meer informatie: info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Uitgelicht

Digitale krant