Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zonnebloem Angeren zit niet stil!

ANGEREN - Het coronavirus is ook de Zonnebloem afdeling Angeren niet voorbijgegaan. Met de lockdown moesten we onze activiteiten en huisbezoeken staken. Toch hebben we geprobeerd te doen wat mogelijk was.

"Zo hebben onze vrijwilligers hun huisbezoek aan hun gast omgezet in een regelmatig telefonisch contact. Met Pasen is er bij de gasten een bloemetje bezorgd. In mei was er een muzikale middag gepland. In plaats daarvan hebben onze gasten een kaartje ontvangen, met op de voorkant een foto van een activiteit waar ze zelf opstonden en de mededeling dat de muzikale middag en de picknick niet doorgaan."

Rond de dag van de picknick zijn alle gasten verwend met een doosje aardbeien, geschonken door kwekerij De Beijer uit Doornenburg. Maar de picknick bestaat niet alleen uit aardbeien. Om de overige kosten van zo’n picknick en andere activiteiten te kunnen betalen zijn we altijd opzoek naar mogelijkheden om gelden te generen. Wij kunnen dit jaar, net zomin als vele goede doelenorganisaties, niet de Zonnebloemloten aan de deur verkopen. Inmiddels zijn er in Angeren flyers uitgedeeld met het verzoek digitaal loten te bestellen. Dat kan via deze link: https://www.zonnebloem.nl/loten/p/wijvan-de-afdeling-angeren. De loten kosten twee euro per stuk waarvan de afdeling 1,50 euro ontvangt.

"Ook de plaatselijke Coop is ons welwillend gezind; dit kwartaal zijn we uitgekozen voor de statiegeldactie. Bij iedere fles die u inlevert en op de doneerknop drukt, wordt het bedrag door de Coop verdubbeld. Maar we willen door. Met in achtneming van de RIVM-maatregelen organiseren we in september weer een gezellige bingo."

.

Meer berichten