Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vendeliers brengen een spontane vendelhulde bij zorgvoorziening Merlijn. (foto: DeDoornenburger.nl)
Vendeliers brengen een spontane vendelhulde bij zorgvoorziening Merlijn. (foto: DeDoornenburger.nl)

Gijsbrecht van Aemstel Doornenburg kijkt hoopvol uit naar najaar 2020

DOORNENBURG - In de afgelopen tijd heeft het corona-virus ons dagelijkse leven behoorlijk in de war geschopt. Ook het verenigingsleven gaat zwaar gebukt onder alle maatregelen die noodzakelijk zijn om deze crisis te boven te komen. Zo kon de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen in de afgelopen periode geen jaarvergadering houden. Daarnaast ging het Keizer- en Jeugdkoningschieten niet door en kon het geplande schuttersconcours van de Kring Rijk van Nijmegen - De Betuwe op zondag 7 juni in Doornenburg helaas niet door gaan.

Toch hebben enkele activiteiten, in aangepaste vorm, doorgang kunnen hebben. Enkele vendeliers hebben spontaan het initiatief genomen om een vendelhulde te brengen aan de bewoners van zorgvoorziening Merlijn. Samen met harmonie Sint-Caecilia is er op een bijzondere wijze vorm gegeven aan Dodenherdenking. Ook hebben er enkele bouwactiviteiten plaats gevonden in en rond het Schuttersgebouw.

De maatregelen van de overheid zijn sinds 1 juli versoepeld. De repetities van de vendeliers zijn inmiddels gestart en de Schutterij houdt in september alsnog de eerder dit jaar uitgestelde jaarlijkse ledenvergadering. Ook wordt er gekeken naar de naderende activiteiten in het najaar. De Kermis & Schuttersfeesten zijn van 19 tot en met 22 september. Momenteel worden plannen bedacht om de schuttersfeesten dit jaar op een zo goed mogelijke manier te kunnen organiseren. De geplande Winterkermis op zaterdag 19 december gaat vooralsnog ook gewoon door. Meer informatie over de activiteiten van de Schutterij staat op www.schutterijdoornenburg.nl en op de Facebookpagina.

Meer berichten