Een model van het lichtornament. (foto: Jaap Plattel - DeDoornenburger)
Een model van het lichtornament. (foto: Jaap Plattel - DeDoornenburger)

Maakt 'Lingewaard Doet' Doornenburg sfeervoller?

Algemeen

DOORNENBURG - Lingewaard Doet roept inwoners van Doornenburg op om initiatieven in te dienen om het dorp mooier te maken.

Als vereniging Ontmoetingscentrum Doornenburg willen wij graag onze dorpskern verfraaien met sfeervolle verlichting in de wintermaanden. Circa 20 tot 30 lantaarnpalen komen in aanmerking om, met een typisch Doornenburgs verlichtingsornament, de straten rond het dorpsplein te verfraaien.

Er wordt gestreefd naar een origineel ontwerp wat past bij de kern van Doornenburg, en waarbij iedereen zich thuis voelt. "Wij willen het 'Tientje van Lingewaard' voor dit doel gebruiken en wij vragen de inwoners van Doornenburg om dit doel te steunen.


De sfeervolle verlichting komt ten goede aan alle Doornenburgse inwoners en ook aan de bezoekers van Doornenburg. De bedoeling is dat deze verlichting in de maanden december en januari aan de lantaarnpalen hangt. Rondom het dorpsplein, om de kerk, Kerkstraat richting Kasteel. Hopelijk kan dit dan later uitgebreid worden met delen van de Pannerdenseweg en uitbreiding naar andere straten in het dorp.

Doneren
25 stuks van circa 275 euro per verlichtingsornament, totaal 6.875 euro; de elektriciteit wordt betaald door de gemeente. Doneert u ons uw tientje?"

Uitgelicht

Digitale krant