OOK-middag met Ada de Jong in Elst

Algemeen

ELST - OOK (Ouders Overleden Kind) is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren.

OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt.

Op 3 oktober ben je welkom bij Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34 in Elst (Gld). Niet-leden, broers, zussen, grootouders, familie, vrienden zijn ook welkom. Inloop vanaf 13.30 uur. In gesprek met Ada de Jong rond 14.00 uur.

Ada de Jong: “Op 24 juli 2008 verloor Ik door een bergongeluk mijn gezin. Mijn man en kinderen van 17, 20 en 22 jaar waren er ineens niet meer en daarmee raakte ik ook mij zelf kwijt. De jaren daarna waren een zoektocht. Hoe verder gaan als je alles kwijt bent? Ik schreef samen met Christa Anbeek het boek ‘Berg van de ziel’ over het zoeken naar manieren om verder te leven. Nu, na elf jaar, gaat het meestal goed en soms ook niet.
Ik heb veel gestudeerd en geprobeerd. Inmiddels weet ik wat ik moet doen om minder vaak om te vallen. Dat betekent niet dat dat voor iedereen werkt. Maar voor sommigen wel. Dat maakt het voor mij belangrijk om hierover met lotgenoten te praten.”

Aanmelden kan tot en met 1 oktober via het aanmeldingsformulier op www.oudersoverledenkind.nl of door 06 40875275 (Bettie Elzenaar) te bellen.

Uitgelicht

Digitale krant