Logo gemeentenieuwsonline.nl

Eerste Heilige Communie Lingewaard

LINGEWAARD - Zit uw zoon/dochter in groep 4 (of hoger), dan komt u uw zoon/dochter in aanmerking voor een nieuwe stap in het geloofsleven: het ontvangen van de Eerste Heilige Communie in 2021.

Communie betekent letterlijk: gemeenschap. Door te communie te gaan nemen we dus deel aan de gemeenschap van Jezus en zijn kerk. Wij vieren met de eucharistie ons geloof dat God altijd met ons is. Bij het Laatste Avondmaal brak Jezus met zijn leerlingen het brood en deelde de beker met wijn en zei tot hen: 'Doe dit om aan mij te blijven denken'.

Voorafgaand aan de communie is er een aantal bijeenkomsten voor zowel de kinderen als voor de ouders. De kinderen ontvangen op de eerste bijeenkomst de werkmap “Vol vertrouwen…” Een leuk project met aansprekende thema’s die kinderen interesseren.

De kinderen zullen op zondag 18 april tijdens een gezamenlijke feestelijke eucharistieviering in Huissen, voor de eerste keer de Heilige Communie ontvangen.

"Wilt u meer weten? Kom dan naar de informatieavond. Deze wordt gehouden op 6 oktober om 20.00 uur in het Kulturhus in Angeren (Emmastraat 23).

Wilt u uw kind al opgeven, neem dan contact op, telefonisch of mail, met het centrale secretariaat in Bemmel, 0481- 451371 (keuze 1) of secretariaat@rkparochiemariamagdalena.nl."

Meer berichten