Heinz Bermel is één van de jubilarissen die 60 jaar lid is van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel. (foto: Martijn Claassen)
Heinz Bermel is één van de jubilarissen die 60 jaar lid is van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel. (foto: Martijn Claassen)

Schutterij Gijsbrecht van Aemstel zet jubilarissen tóch in het zonnetje

Algemeen

DOORNENBURG - De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen kent dit jaar acht jubilarissen. Zij zouden op kermismaandag 21 september op het binnenplein van kasteel De Doornenburg gehuldigd worden. Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden de traditionele Kermis & Schuttersfeesten 2020 afgelast. De huldiging van de jubilarissen 2020 werd dan ook uitgesteld naar 2021.

Het bestuur van de schutterij wilde tóch dat de personen, die dit jaar vijftig en zestig jaar lid zijn, in het zonnetje werden gezet. President Martijn Claassen verraste hen daarom met een bezoek, een bos bloemen, een felicitatie en met een uitnodiging voor de huldiging op kermismaandagmorgen 2021 op het binnenplein van het kasteel.

Dit jaar zijn zestig jaar lid van de schutterij: Heinz Bermel, Harrie Derksen, Wim Janssen en Nico Kramer. De jubilarissen voor het vijftigjarig lidmaatschap zijn: Herman Bolk, Gerard Peters, Walter Stift en Hans Wissing.

Foto's van het bezoek van de President van de schutterij aan de jubilarissen staan op www.schutterijdoornenburg.nl.

Uitgelicht

Digitale krant