Logo gemeentenieuwsonline.nl

Stichting Honderdmorgen stopt activiteiten

DOORNENBURG - Stichting Honderdmorgen is in 2004 opgericht in nauwe samenwerking met de Doornenburgse kunstenares Marjo Wiltingh om kunstmanifestaties en culturele evenementen in de Lingewaard te organiseren. In de loop van de jaren zijn er diverse evenementen tot stand gebracht, gefinancierd met behulp van onder meer gemeentelijke subsidies. De laatste manifestatie was de ‘Route Redoute’ in 2016.

Van het organiseren van een nieuwe versie van Het Geluk van Lingewaard is het echter niet gekomen. Marjo Wiltingh bleek als drijvende uitvoerende kracht na een verkeersongeval niet langer beschikbaar. De stichting is er na uitgebreide inspanningen – samen met Stichting Welzijn Lingewaard - niet in geslaagd om opvolging te vinden. Daarop heeft de stichting Honderdmorgen besloten haar activiteiten stop te zetten.

Om de afgelopen zestien jaar op passende wijze af te sluiten zou er een afscheidsevenement plaats vinden met het onthullen van het beeld van winnende Redoute in de Kerkstraat in Doornenburg, een bijeenkomst in het schutterijgebouw van Doornenburg en het samenstellen van een herinneringsbrochure.

Door de maatregelen van het Covid-19-virus heeft het stichtingsbestuur echter moeten besluiten alle fysieke evenementen te annuleren. Het Redoutebeeld in de Kerkstraat in Doornenburg is geplaatst en dit kan een ieder vanzelfsprekend op een gepast moment gaan bekijken.

Men kan een exemplaar van de herinneringsbrochure verkrijgen in het gemeentehuis, de bibliotheek of in het wijk-/cultureel centrum van uw woonkern.

Meer berichten