Afbeelding

Albertus Wolters in De Kijkruit: Carnaval!

Algemeen

GENDT - Ieder jaar maakt Albertus Wolters, kunstenaar bij Atelier 23, een aantal werken over carnaval. Helaas is er dit jaar geen sprake van gezellige bijeenkomsten. Daarom richt Albertus De Kijkruit in met zijn carnavalswerken, er is geen gehos en gespring, maar de sfeer is goed te zien!

Albertus Wolters is 41 jaar en houdt van tekenen, schilderen, Nederlandstalige muziek en gezelligheid zoals Carnaval. Hij heeft als voorbeeld Rembrandt van Rijn maar laat zich ook inspireren door zijn omgeving. Hij werkt al jaren bij Atelier 23 en heeft daar een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt.

“Carnaval is het feest waar ik los ga, met hossen en polonaises. En bier natuurlijk met mate. Ik zit in de Raad van Elf, en bij de optocht rijd ik altijd mee op de wagen. Dit jaar dus niet. Er is niets leuker dan carnaval vieren. Het verkleden, als nuchtere boer in een oranje kiel, daar begint het mee. Ook de onderscheidingen doe ik op, die krijg je als je iets goed hebt gedaan. Ik teken graag de Prins van dat jaar, en hoop natuurlijk zelf ook eens Prins Carnaval te zijn!

Ik vier ook carnaval op de Klup, samen met de Kranige Zwanen, de Carnavalsvereniging van Huissen. De Klup is een vrije tijds club waar we van alles doen, van knutselen tot spelletjes, en ook carnaval. Een goede vriend van mij is nu gekozen tot Prins Carnaval op de Klup, daar ben ik erg trots op want zo ben ik ook een beetje Prins! “

Albertus werkt graag met Oost-Indische inkt en gekleurde inkt. Hij tekent vooral portretten van beroemde mensen uit de showbusiness en de sportwereld. Maar er is nog genoeg te ontdekken zoals hij zelf zegt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief