Logo gemeentenieuwsonline.nl

De vlam van Gendt

GENDT - Sinds een paar jaar reikt Right Direction Music (RDM) de Vlam van Gendt uit aan een bijzonder persoon uit het dorp. RDM organiseert het jaarlijkse paasvuur. Helaas kan dat dit jaar weer niet doorgaan en kan de uitreiking van de Vlam dan ook niet tijdens het paasvuur gebeuren.

"Toch willen wij deze trofee wel weer uitreiken. Twee jaar geleden mocht Edmund Viergever hem in ontvangst nemen, een Gendtse ondernemer met feeling voor de Gendtse gemeenschap. Vorig viel de eer aan Jan Meeuwsen 'de polderstofzuiger', altijd in de weer om Gendt schoon te houden en een inspirator voor zijn volgers.

Wie gaat de Vlam dit jaar krijgen? Dat blijft nog even een verrassing. Uiteraard heeft de paasvuurcommissie van RDM weer een persoon gekozen die echt iets bijdraagt aan de Gendtse gemeenschap. En al gaat het paasvuur niet door, rond Pasen zullen wij deze eervolle trofee toch gaan uitreiken. Vanwege corona geven wij nog geen exact tijdstip of locatie. Wij willen dit met een klein publiek doen om ons aan de corona maatregelen te kunnen houden. Maar om een tipje van de sluier te lichten, het zou aanstaande vrijdag weleens een goede vrijdag kunnen worden voor één van onze dorpsgenoten. Uiteraard zal er een verslag komen in Hét GemeenteMieuws en op de site Groeten uit Gendt (GUG).

Wij hopen met Pasen 2022 weer volop te kunnen vlammen. Dit jaar nog zonder vuur, maar wel 'De Vlam van Gendt' voor een bijzondere Gendtenaar.

Meer berichten