Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Jos Jeurissen heeft de naam van &#39;zijn&#39; podium onthuld. (foto: Archief Zandse Kerk)</p>

Jos Jeurissen heeft de naam van 'zijn' podium onthuld. (foto: Archief Zandse Kerk)

(Foto: Uit: Archief Zandse Kerk)

Podium Zandse Kerk krijgt naam Jos Jeurissen

HUISSEN - Het podium in de Zandse Kerk in Huissen heet voortaan Jos Jeurissen podium, naar de oud-voorzitter van stichting De Zandse Kerk. Het bestuur ziet het naambord als blijvende erkenning en eerbetoon aan Jos voor zijn tomeloze inzet voor de kerk.

Jos Jeurissen was een van de eerste voorvechters voor het behoud van de kerk. Dat was al het geval in 2012 toen meerdere kerken gingen sluiten. Met een aantal vrijwilligers werd de ‘Werkgroep voor behoud van De Zandse Kerk’ opgericht. Vanuit de werkgroep is op 11 december 2014 stichting De Zandse Kerk ontstaan. Op 29 september 2017 werd de stichting eigenaar van de kerk.

Jeurissen heeft een positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Zandse Kerk tot de organisatie die er nu staat. Hij heeft dit ook gedaan in periodes van grote beslommeringen in zijn privéleven. Waar anderen wellicht de handdoek in de ring zouden gooien, ging hij door.

Jeurissen is bijna acht jaar bestuurlijk actief geweest en stond samen met vele vrijwilligers aan de wieg van nieuwe ontwikkelingen. Vanaf de oprichting van stichting De Zandse Kerk in 2014 tot september 2020 is Jeurissen voorzitter geweest. Als voorzitter had hij oog en oor voor de vele vrijwilligers die in de kerk werken.

Afgelopen september heeft hij zijn voorzitterschap neergelegd en overgedragen aan Huib Fienieg. Jeurissen blijft voor ’t Zand ‘de Redder van de Kerk’. De kerk is nu ‘het sociaal en cultureel kloppend hart’ van de gemeenschap. Het bestuur is Jos dankbaar dat hij met zijn team van vrijwilligers dit voor elkaar heeft gebokst.

Meer berichten