Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Het bevrijdingsmonument in Bemmel.</p>

Het bevrijdingsmonument in Bemmel.

(Foto: )

Dodenherdenking 4 mei in Bemmel

BEMMEL - 76 jaar Herdenken 4 mei - Dodenherdenking in Bemmel. Ook dit jaar zal de Dodenherdenking op 4 mei anders dan anders zijn, in verband met de corona maatregelen kan er geen gezamenlijke herdenkingsbijeenkomst zijn. Ook de stille tocht vanaf de Theaterkerk naar het monument op het gazon bij kasteel De Kinkelenburg gaat niet door.

"Toch willen wij heel graag dat de Dodenherdenking extra aandacht krijgt en willen daarom dan ook iedereen in Bemmel vragen om de vlag vanaf 18.00 uur halfstok op te hangen. Wij willen u ook vragen om, als u daarvoor in de gelegenheid bent, op 4 mei overdag naar het monument te gaan en daar een bloem te zetten in de bakken die wij daar neer zullen zetten. Dit kunt u de hele dag door doen als u maar de 1,5 meter afstand in acht neemt en met niet meer dan twee personen tegelijk komt.

"Wij hopen dat vooral ouders met kinderen gehoor geven aan deze oproep! Kinderen zijn in Tuin van de Vrijheid bij het monument van harte welkom om overdag een mooie tekening, bloem of berichtje te brengen. Om 19.45 uur zal er bij het monument een korte plechtigheid zijn, zonder publiek. Wij vertrouwen erop dat iedereen zich aan de coronamaatregelen zal houden."

5 mei

"De bevrijdingstocht die wij al jaren organiseren, waarbij het bevrijdingsvuur in Huissen werd opgehaald kan ook helaas niet doorgaan. Mocht u toch een mooie wandeltocht willen gaan maken op 5 mei, kijk dan op onze website: www.debolbemmel.nl, daar vindt u een fotoroute voor een individuele wandeltocht", aldus Marianne van Eechoud-Bierens, voorzitter van het bestuur van stichting deBol.

Meer berichten