Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Oorlogsmonument Angeren. (foto: Ben Otters)</p>

Oorlogsmonument Angeren. (foto: Ben Otters)

(Foto: Ben Otters)

4 en 5 mei in Angeren Herdenken en vieren in huis

ANGEREN - In Angeren willen we tijdens de Herdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag 5 mei, binnen de nu gestelde coronamaatregelen, stil staan bij de slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen en aandacht geven aan de bevrijding.

Er is een kleinschalige buiten-samenkomst bij het oorlogsmonument op 4 mei. Op die dag zorgt het 4-mei comité Angeren ervoor dat bij het oorlogsmonument, het massagraf en muurpaneel aan de Hervormde kerk een krans wordt neergelegd. Aan de inwoners van Angeren vragen we om op 4 mei de Nederlandse vlag halfstok te hangen en om 20.00 uur, ieder in zijn eigen omgeving op gepaste afstand, twee minuten stil te zijn.

Op Bevrijdingsdag vragen we om de Nederlandse vlag in top te hangen, ter herinnering aan de bevrijding. Bij het oorlogspaneel (Eens zal de Betuwe…) en de Bevrijdingsboom op de hoek van de Jan Joostenstraat zullen ook de vlaggen halfstok en de dag erna in top worden gehangen. Uit herinnering, respect en dank aan de 19 genoemde gesneuvelde bevrijders.

Meer berichten