Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Ondertekening contract door beide voorzitters. (foto: Arnold Ratering)</p>

Ondertekening contract door beide voorzitters. (foto: Arnold Ratering)

(Foto: Arnold Ratering)

Kerk steeds meer cultureel middelpunt van Het Zand

HUISSEN - Op 18 juni hebben de voorzitters van stichting De Zandse Kerk en muziekvereniging Volharding een contract getekend voor het gebruik van De Zandse kerk. Een grote stap voorwaarts in de realisatie van ‘Cultuurplein Het Zand’. Nadat in 2016 de kerk aan de eredienst werd onttrokken is het idee ontstaan er een ontmoetingsplek van te maken voor de gemeenschap. Onder andere Jaap Hendriks was een groot pleitbezorger.

Zoals eerder gebeurde met het opknappen van het oude kerkhof ontstond ook het idee voor de realisatie van een cultureel plein aan de stamtafel van Volharding. Door een aantal leden is samen met anderen daarna een plan opgesteld en voortvarend begonnen aan het transformeren van de kerk tot de ontmoetingsplek zoals die nu is. Na de start zijn vaklieden op vrijwillige basis soms vijf tot zes dagen in de week bezig geweest een prachtige multifunctionele ruimte te realiseren. Inmiddels is er al een aantal bijeenkomsten georganiseerd.

Helaas heeft ook dit door corona wat stilgelegen. “Maar dankzij de versoepelingen kunnen ook wij vanaf het nieuwe seizoen weer volop gebruikmaken van dit mooie gebouw. Het gemeenschapshuis is sinds 1975 de uitvalsbasis voor Volharding  en dat zal ook zo blijven. Maar met De Zandse Kerk heeft Huissen nu ook een prachtige ruimte voor het geven van concerten waarmee een grote wens in vervulling is gegaan. Volharding beschikt nu over een prachtige repetitieruimte in het gemeenschapshuis en met het ondertekenen van dit contract verbindt de muziekvereniging zich haar concerten en uitvoeringen in De Zandse Kerk te zullen houden. Een geweldige plek met bijzondere akoestiek.

Meer berichten