Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kerkdienst in Gendt

GENDT - Op zondag 1 augustus zal er weer een kerkdienst zijn in het kerkje aan de dijk in Gendt, dat zich aan de Torenlaan bevindt. De dienst begint om 10.00 uur. Voorganger in de dienst is mevrouw Ada Mosterd, die een vaste gastvoorganger is in deze kerk.

De diaconale collecte is deze zondag bestemd voor de ‘Manege zonder drempels’ in Bennekom. Daarover staat op hun website: ‘Onze manege is niet zomaar een manege, wij zijn er namelijk speciaal voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Bij ons kunnen deze mensen ontspannen en genieten van onze paarden en hun bewegingen tijdens het paardrijden.

Wij hebben een speciaal huifbed waarbij een doek over de ruggen van twee paarden gespannen is waar de rijder op ligt. Op deze manier komt de rijder op een natuurlijke manier in beweging en beweegt mee op het ritme van de paarden. De manege beschikt ook over logeermogelijkheden.’ Meer informatie is te vinden op hun website www.manege-zonder-drempels.nl

De manege ontvangt geen subsidie, maar is volledig afhankelijk van donaties. Uw gift is dus bijzonder welkom. U kunt het ook overmaken op NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt-Doornenburg.

’s Middags is de kerk ook open van 14.00-17.00 uur. U kunt dan de expositie van schilderijen van Albertus Wolters bezoeken en ook het monumentale kerkje bekijken. Op de foto staat een schilderij van Albertus. Allen zijn welkom met in achtneming van de afstandsregel van 1,5 meter! 

Meer berichten