Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Duo De Grapjurk. (foto: Henk van Gelder)</p>

Duo De Grapjurk. (foto: Henk van Gelder)

(Foto: Henk van Gelder)

Sasa geniet met volle teugen

ANGEREN - Vrijdag 8 oktober was het zover. Na een lange periode van weinig tot geen activiteiten kon de Sasa voor zijn deelnemers weer een leuke middag organiseren. 

Op de Dag voor de Ouderen, was de zaal van Het Dorpshuis in Angeren met bijna honderd bezoekers goed gevuld. Na de controle van de QR code mochten de deelnemers de zaal binnen. Het was overigens verbazingwekkend dat deze generatie, die toch is opgegroeid met boerenmoes en Aap, Noot, Mies op school, goed overweg kon met de QR code. De meesten hadden dit op hun telefoon en anders keurig uitgeprint.

Na het welkomstwoord van de voorzitter, gaf de penningmeester van de Sasa een kort verslag van de financiële status over de jaren 2019 en 2020.

Daarna was het tijd voor de ‘grapjurk’. Een komisch duo, vermomd als onderwijzers echtpaar, op een denkbeeldige vakantie in de jaren vijftig op de fiets en de bromfiets door Nederland, België en Duitsland trok en daar de liedjes uit die tijd bij zong. Vooral bij gouwe ouwe, zoals ‘Katootje’ die naar de botermarkt ging, ‘Het dorp’ van Wim Zonneveld en ‘Jungen kom bald wieder’, waarbij vrolijk werd meegezongen, werd weemoedig terug gedacht aan die tijd.

In de pauze en na afloop van de voorstelling werd weer veel bijgepraat. Men had elkaar lang niet gezien. En met de deuntjes van vroeger nog in de oren ging men tevreden naar huis.

Meer berichten