Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De organisatoren staan klaar om de deelnemers op te vangen.&nbsp;</p>

De organisatoren staan klaar om de deelnemers op te vangen. 

(Foto: Timo Leissner namens Haalderen Leeft)

Haalderen test fitheid inwoners

HAALDEREN - Zondag 17 oktober heeft Transferpunt Sport van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in samenwerking met Haalderen Leeft! HAVO en HAN SENECA een fittest in combinatie met een beweegmarkt georganiseerd in dorphuis De Tichel in Haalderen. De deelnemers konden hun fitheid testen door aan verschillende testen, zoals een lenigheidstest en longfunctietest, deel te nemen. 

Daarna was er een kort gesprek met de aanwezige fysiotherapeuten van Fysiotherapie Gendt over de uitslagen van de testen. Aansluitend konden de deelnemers de beweegmarkt bezoeken en in gesprek gaan met verschillende beweegaanbieders. De dag zorgde bij de deelnemers voor nieuwe inzichten over hun fitheid. De verschillende sport en beweegaanbieders hebben nieuwe leden kunnen werven. De aanwezigheid op de beweegmarkt van de verschillende beweegaanbieders, fysiotherapeuten en de sport- en cultuurcoach zorgden voor intensiever contact en kansen voor samenwerking.

Onder andere is het eerstvolgende project van Living Lab Lingewaard besproken. Haalderen Leeft! en HAVO werken samen met het Transferpunt Sport aan de realisatie van een beweegtuin met een tafeltennistafel en een stretch-station. In de winter zal deze beweegtuin gerealiseerd worden. De komende maanden worden gebruikt om samen met de verschillende sport- en beweegaanbieders, fysiotherapeuten en anderen beweegaanbod in deze tuin te ontwikkelen.  

Vanuit Transferpunt Sport en Haalderen Leeft wordt iedereen die betrokken was bij dit evenement heel erg bedanket voor de hulp en deelname aan dit project.  

Meer berichten