Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Hans Linssen bij het bortstbeeld van Gen.Sosabowski in Driel. (foto: Mariken Alberts-van Lingen)</p>

Hans Linssen bij het bortstbeeld van Gen.Sosabowski in Driel. (foto: Mariken Alberts-van Lingen)

(Foto: Mariken Alberts-van Lingen)

De Polen komen terug, mét generaal Sosabowski

DRIEL - De Polen keren terug. Zelfs generaal Sosabowski. Gelooft u het niet? Kom dan eind november naar de theatervoorstelling ‘Bring my love to Poland’ en aanschouw het met eigen ogen. Stichting Music uit Herveld brengt het stuk van 25 - 28 november op de planken in haar thuisdorp. 

‘Bring my love tot Poland’ geldt als theatermonument over de band van de Drielse bevolking met de 1e Onafhankelijke Poolse Parachutistenbrigade. De brigade stond tijdens WOII onder leiding van generaal Sosabowski. Zijn rol wordt gespeeld door Hans Linssen. ,,Sosabowski was een dapper en eigenwijs mens, maar ook een groot strateeg. Hij kreeg, onterecht, de schuld van het mislukken van Operatie Market Garden. Een hele uitdaging om te spelen. Eerdere rollen wilde ik graag groot en expressief neerzetten. Nu mag alles van regisseur Jet Pit zo ‘klein’ mogelijk.”
Linssen heeft een verleden bij stichting Music. Zo speelde hij in 1998 al The Phantom en vertolkte hij later onder meer grote rollen in Miss Saigon en Elisabeth. Hij kijkt uit naar zijn rol als Sosabowski, maar moest daar wel lang op wachten. ,,We hadden het stuk in september 2020 willen spelen. 75 jaar na de bevrijding. Maar ja, alles liep vorig jaar anders. Gelukkig kunnen we nu in november wel het toneel op. Er ligt een mooi, zelfgeschreven verhaal en de muzikale leiding is weer in goede handen bij Jarno Scholten. Bring my love to Poland is echt een fijn theaterstuk. Emotioneel maar er valt soms ook wat te lachen. Alleen niet voor Sosabowski.” Kaarten: www.stichting-music.nl.

Meer berichten