Logo gemeentenieuwsonline.nl

Foto’s Helga Teunissen in De Kijkruit

GENDT - Helga Teunissen toont haar foto’s in De Kijkruit van 7 januari tot en met 18 februari. Helga Teunissen is 61 jaar en woont in Gendt.

Ze vertelt: “Fotografie heb ik altijd al leuk gevonden. De laatste jaren is dit veranderd van een leuke foto maken tot een ‘mooie plaat’. Ik heb diverse cursussen en workshops gevolgd en en is het kijken naar foto’s van andere fotografen ook een belangrijk leerinstrument. Instagram en Facebook maar ook Zoom, het platform voor hobby fotografen, zijn daarbij onmisbaar. En veel oefenen en kritisch kijken naar je eigen foto’s. Mijn voorkeur gaat uit naar dierenfotografie: Vliegbeelden leren maken bij De Valk in Lunteren of bij Topvogel in Diessen. Maar ook voor een mooi portret van roofvogels. Vogelhutten zijn overal in ons land te huur en dan wacht je op die mooie vogel. Alertheid is geboden want ze zijn erg snel. Maar ook in onze polders, De Hoge Veluwe of het Waranda bos in Tilburg kom ik graag. En natuurlijk onze eigen tuin, waar naast de vele kleine vogeltjes ook het steenuiltje en de grote bonte specht, regelmatig verblijven, en natuurlijk onze hond, de Duitse Staander Draadhaar Cooper.”

“In de vrije natuur is het een kwestie van veel gaan. Scherpe ogen zijn het uitgangspunt voor kwalitatief goede foto van mens en dier. Sinds kort heb ik de felbegeerde systeemcamera R6. De vooruitgang die ik nu boek met vliegbeelden is geweldig! Voorlopig ga ik door met natuur- en dierenfotografie want dat inspireert mij toch het meest. Ook zal ik me verder verdiepen in macro- en nachtfotografie.
Naast grote afdrukken maak ik ook regelmatig fotokaarten: een speciale kaart voor een speciaal iemand!”

Meer berichten