Ansichtkaart Haalderen.
Ansichtkaart Haalderen. Foto: HKB

‘Ons Dorp’ Haalderen op tv

Algemeen

HAALDEREN - De historische tv-serie Ons Dorp van Omroep Gelderland krijgt een vervolg. Een van de films gaat over Haalderen in 1967 en wordt uitgezonden op  maandag 30 mei De Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen wil deze film graag onder de aandacht brengen.

In de historische zwart-wit film komt het dorpsleven in Haalderen voorbij. We zien beelden door het gehele dorp van bekende en kleurrijke bewoners uit die tijd. De beelden zullen voor menig oud-Haalderenaar herinneringen oproepen. Het was toen wel onwennig om gefilmd te worden maar iedereen wilde er graag netjes op staan. Zo deden de vrouwen hun traditionele schort voor de camera gauw even af.

Behalve de bewoners die vaak vol trots voor hun woonhuis gefilmd werden, zijn er beelden van de kerk, het hertenpark en de lagere school. Maar ook bedrijfsactiviteiten, winkels, Ambacht Haalderen en de Steenfabriek komen in beeld. Kortom een heel mooi inkijkje met de sfeer van het dorpsleven in de jaren zestig van de vorige eeuw. De filmbeelden zijn voorzien van een mondelinge toelichting.

Haalderenaren kunnen trots zijn op deze uitzending die tot stand is gekomen op initiatief en met de hulp van Joop Wismans. Hij heeft dit mogelijk gemaakt in samenwerking met het Gelders Archief, die de film heeft gedigitaliseerd, en met Omroep Gelderland, die de film uitzendt.

De film over Haalderen is te zien op maandag 30 mei bij TV-Gelderland om 17.20 uur en wordt ieder uur herhaald.

Uitgelicht

Digitale krant