Nooit te Ver te gast in ‘s-Heerenberg

Algemeen

HUISSEN - De wandelsportvereniging Nooit te Ver is op zaterdag 21 mei op bezoek geweest bij De Berghlopers uit ‘s-Heerenberg voor deelname aan de 52e Montferlandtocht. Vanaf de startplaats ‘De sociëteit de vriendschap’ is deelgenomen aan verschillende wandelroutes variërend van 5 tot en met 20 km. 

Op de verstrekte routebeschrijvingen waren de rustposten aangeduid, alwaar men kon genieten van een versnapering en een kopje koffie. Met de organiserende vereniging zijn de Huissense wandelaars ervan overtuigd dat wandelen bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven. De beoefening van de wandelsport werkt preventief om fysieke en psychische ongemakken zo lang mogelijk uit te stellen of te voorkomen en fit en mobiel te blijven.

Als je dan nog in een prachtige omgeving kunt genieten van een mooie natuur en je bossen met hellingen doorkruist bereik je het ultieme genot van het wandelen. Het gebied heeft een grote natuurwaarde en vormt een baken van rust. 

Wat opvalt is dat de bomen er zeer vitaal uitzien en een goed onderkomen vormen voor vogels en vleermuizen.
De vele bosvogels zoals de zwartwitte bonte vliegenvanger, merels, tjiftjaffen en fitissen laten zich op deze voorzomerse zonnige dag op hun best van zich horen. Het parkoers gaat door het Bergherbos richting Zeddam en Braamt.
Eenmaal bij het eindpunt aangekomen kan in een vrolijk voorjaarszonnetje nog nagenoten worden van een natje en een droogje om dan vervolgens weer voldaan richting Huissen te gaan. De volgende wandeltocht voert de Huissense tippelaars op zaterdag 18 juni naar de Weide Natuurmars in Vinkeveen.

Uitgelicht

Digitale krant