Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Kerk met wilde bloemen.</p>

Kerk met wilde bloemen.

(Foto: Lian Steenhof)

Dienst in kerkje Gendt

GENDT - Op zondag 26 juni is er weer een kerkdienst in het kerkje aan de dijk in Gendt. Voorganger in deze dienst is mw. Janneke Bron uit Velp. Zij gaat vaker voor in Gendt en helpt ons ook nu weer om een open gevallen plek in het rooster in te vullen. Daar zijn we heel blij om.

De dienst is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl. De diaconale collecte tijdens de dienst is bestemd voor een project van Kerk in Actie: ‘Hulp voor mensen zonder papieren.’ In Nederland verblijven enkele tienduizenden migranten zonder verblijfsvergunning en geldige papieren. Zij hebben nauwelijks rechten en leven vaak onder moeilijke omstandigheden. Ze mogen niet werken en hebben geen recht op sociale voorzieningen. Kerk in Actie ondersteunt kerkelijke initiatieven zoals de Pauluskerk in Rotterdam, Villa Vrede in Utrecht en het Wereldhuis in Amsterdam, die ongedocumenteerden helpen met informatie, advies en scholing. Maar ze kunnen er ook terecht voor een warme maaltijd, worden geholpen met ingewikkelde post en als er een medisch probleem is. 

“Willen jullie dit ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v KiA Mensen zonder papieren. Wij zullen het geld dan overmaken. Alvast hartelijk dank! Na de dienst kunt u een kopje koffie blijven drinken. Iedereen is welkom in de dienst!”

Meer berichten