Logo gemeentenieuwsonline.nl

Duurzaamheidsprijs Lingewaard

LINGEWAARD - In oktober krijgt een inwoner of organisatie in Lingewaard de Duurzaamheidsprijs 2022 uitgereikt. Afgelopen jaar won Gerard Visser, om meerdere redenen.

Hij heeft zijn woning uit 1969 in stapjes verduurzaamd en aardgasloos is nu binnen bereik. Daardoor is hij een inspiratie voor anderen. Hij deelt zijn ervaring en kennis bij het Energieloket Lingewaard, waar hij sinds het eerste uur adviseur is. Duurzaam gedrag maakt deel uit van zijn dagelijkse doen en laten. Gerard blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en volgt deze kritisch. 

Eervolle vermeldingen in 2021 kregen woningcorporatie Waardwonen en Landwinkel De Woerdt in Ressen. Waardwonen heeft hoge ambities om hun woningen te verduurzamen en maakt dat in de praktijk waar. Bijvoorbeeld in de verduurzaming van de portiekflats in de Laurentiusstraat in Huissen. Landwinkel De Woerdt heeft een nieuw boerderijterras gebouwd, met diverse duurzame technieken. Eerdere winnaars van de prijs waren onder andere de Theaterkerk, de elektrische deelauto en de stichting Lingewaard Natuurlijk.

Zijn er personen, bedrijven of organisaties die de Duurzaamheidsprijs 2022 verdienen? Nominaties kunt u sturen naar duurzaamheidsprijs@lingewaardenergie.nl, met een korte uitleg erbij over de reden. In oktober reiken de gemeente Lingewaard en Lingewaard Energie een juryprijs uit en een publieksprijs.

Voor vragen over energiebesparing in eigen huis, het Energieloket Lingewaard is beschikbaar; www.energieloketlingewaard.nl.  

Meer berichten