Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Emanuel Pessanha, leider van de band Quatro Ventos.</p>

Emanuel Pessanha, leider van de band Quatro Ventos.

(Foto: Frank Moll)

Fadomuziek klinkt in de Theaterkerk

BEMMEL - Op zondag 10 juli is in de Theaterkerk Bemmel een masterclass over de Fado ‘A Vida do Fado’, georganiseerd voor het goede doel door Rotary Lingewaard. Aanvang voorstelling: 14:00 uur. De kaartjes zijn 25 euro per persoon te bestellen via www.theaterkerk.nl of op de dag zelf aan de kassa.

Laat je meeslepen door de mooie klanken van de fadomuziek van de muziekband Quatro Ventos en waan je in het zonnige Portugal. Hoor de verhalen achter de fado. Emanuel Pessanha, zanger/gitarist/songwriter leidt de band die in sterke mate heeft bijgedragen aan de belangstelling voor de fado en Portugese muziek in Nederland.

De fado bestaat al 150 jaar en werd als levenslied gezongen in de arme kroegen van Portugal. De fado wordt vaak geassocieerd met treurige muziek, maar heeft veel meer kanten. Emanuel zal er op gepassioneerde wijze over vertellen en met zijn band de verschillende genres ten gehore brengen: een verrassende selectie van Portugese versies van liedjes uit alle windstreken. Laat je verrassen.

Met je kaartje steun je het project van Young Africa Zambia. Young Africa helpt kansarme jongeren met een opleiding en een baan aan een betere toekomst. De gehele opbrengst van het concert is bestemd voor een solar installatie op het dak van het opleidingsinstituut van Young Africa in Zambia. De zonnepanelen maken de vestiging minder gevoelig voor de vele power cuts en reduceren de elektriciteitskosten. De installatie zal ook worden gebruikt bij de training van studenten die opgeleid worden om solar-installaties te plaatsen en te onderhouden.

Meer berichten