Opbrengst zwab-actie 25 juni.
Opbrengst zwab-actie 25 juni. Foto: Marga Reintjens

Klein groepje, kleine opbrengst

Algemeen

BEMMEL - Zaterdag 25 juni zijn de Zwabbers weer op pad gegaan om zwerfvuil te ruimen. Het groepje was deze keer klein, maar niet minder gezellig. De opbrengst was natuurlijk ook minder dan normaal. 

Onze superprikster Marjo was al vroeg op pad om de Herckenrathweg tot aan de BP aan beide kanten schoon te maken. Jos ging de andere kant op richting Ressen. Karin ging naar het Kinkelplein. Cees en Jeannette namen de dorpskern en wat omliggende straten onder handen.
Jos en Marga hebben de omgeving bij de AH en het Lidlplein schoongemaakt. En bij de Lidl was dit echt nodig, tjonge wat een rommel hangt en ligt daar onder en in de struiken, veel kapot glas bij de glasbakken, gewoon heel veel troep. En nu maar hopen dat de winkels de omgeving ook proberen schoon te houden, men is daartoe wettelijk verplicht!

Marjo had na afloop gezorgd voor koffie en Jos en Marga hadden koele drankjes en eierkoeken meegenomen. Het is een goed idee om na afloop even met elkaar na te praten. De zomer is in het land en de vakantieperiode is in aantocht, dus we gokken zo dat de komende maanden het groepje opruimers niet zo groot zal zijn, dus vragen we hierbij om andere vrijwilligers om een keer mee te komen helpen. 

Het blijft helaas nodig om het zwerfvuil op te ruimen. Ondanks dat er nu statiegeld op plastic flessen zit, vinden we ze toch nog regelmatig in het hoge gras en in de goot. Zo jammer.
De volgende ZWAB-actie is gepland op zaterdag 23 juli. Verzamelen bij de Theaterkerk in Bemmel om 09.45 uur, terugkomst tussen 11.30 en 12.00 uur. We hopen nieuwe mensen te mogen ontmoeten dan.

Uitgelicht

Digitale krant