Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wandelaars bij een bord met loopafstanden.&nbsp;</p>

Wandelaars bij een bord met loopafstanden. 

(Foto: Guus Versmissen)

Exoduswandeltocht is in trek

LINGEWAARD - Gewapend met een appel van boerderijwinkel De Woerd uit Ressen en water van de Huissense Jumbo togen liefst duizend wandelaars op pad.

De weersomstandigheden waren gunstig en juist de laatste dagen voor de tocht van 25 juni stroomden de aanmeldingen binnen. Op de dag zelf werden honderden wandelaars ingeschreven. In dat opzicht werd de organisatie positief verrast.

Het Rode Kruis was op diverse plaatsen paraat maar ernstige ongemakken deden zich niet voor. MarsleiderJan Castelein kijkt tevreden terug op deze Herdenkingstocht die steeds meer een partnertocht is van de Polentocht in Driel.

Natuurlijk was het centrum van Huissen weer sfeervol met muzikale omlijsting op de Markt bij de horeca en Broodbar De Buitenpoort. De pipers van het 48e uit Apeldoorn lieten langs de routes hun indringende muziek horen. Indrukwekkend was dat bij de Kapel op De Heuvel en de Shermantank.

De organnisatie is iedereen dankbaar voor de gegeven hulp, zowel geldelijk als met vervoer in jeeps. De brandweerwagen van Wim Maters, de prachtige muziek en ieders goedlachse sfeer.
De gehele opbrengst van de dag komt ten goede aan Oekrainse vluchtelingen. Over de exacte bestemmingen wordt nog bericht in Hèt Gemeente Nieuws. Kijk voor de terugblik ook op www.exodushuissen.nl.

Meer berichten