Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Feestelijke opening van de moestuin.</p>

Feestelijke opening van de moestuin.

(Foto: Soraya Jansen)

Feestelijke opening moestuin Sancta Maria

HUISSEN - Waar twee jaar geleden een groep vrijwilligers begon met opruimen van een verwilderd deel van de tuin, werd dit project vervolgens flink vertraagd vanwege corona. NL Doet kon hierdoor helaas geen doorgang vinden. 

“Gelukkig hebben we dankzij een aantal fijne vrijwilligers en liefdadigheid toch het project verder vorm kunnen geven. Met medewerking van Rotary Club Arnhem-Huissen, De Harry Arendsen Foundation, Welkoop en stichting Helping with Hands van Barenbrug hebben we een mooi eindresultaat neer kunnen zetten. Er is dit voorjaar veel werk verzet en daarvoor werd afgelopen zaterdag dan eindelijk een symbolisch lintje doorgeknipt om een prachtig eindresultaat te openen.

“Onder het genot van een taartje werd er samen met genodigden, bewoners en omwonenden stil gestaan bij al het moois wat we geschonken hebben gekregen. Een tuin waar bewoners en omwonenden met volle teugen kunnen genieten van flora en fauna (in wording). Waar activiteiten plaats kunnen vinden en ze met elkaar een heerlijk kopje koffie kunnen drinken. Want mens en natuur hebben elkaar nodig!”

Wij zijn iedereen dankbaar die, in welke vorm dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan ons moestuinproject. Tot slot doen we nog een oproep: heeft u groene vingers en vindt u het leuk om samen met een aantal bewoners op een vast moment in onze tuin te werken aan kleine projecten, meld u dan nu aan:  v.scheerder@rijnwaal.nl.”

Meer berichten