foto: Erika Derksen
foto: Erika Derksen

Nieuw in Huissen: hulp voor mensen met chronische pijn

Algemeen

HUISSEN - Mensen met langdurige pijnklachten kunnen sinds dit jaar verwezen worden naar een nieuw team van zorgverleners gevestigd in Medisch Centrum Loovelden te Huissen. 

Langdurige pijnklachten kunnen het dagelijks leven enorm beïnvloeden. Het leven van de persoon zelf maar ook van de mensen in hun omgeving. Zowel thuis als op het werk. Gelukkig zijn er mogelijkheden tot verlichting en behandeling. 

In Gezondheidscentrum Velp wordt al langer samengewerkt om mensen met chronische pijnklachten te helpen. Dit wordt MER (Multidisciplinaire Eerstelijns Revalidatiezorg) genoemd. Deze zorg wordt nu ook in Huissen gegeven. Ze is bestemd voor mensen met langdurige spier- en gewrichtspijnen. 

Het pijnteam in Medisch Centrum Loovelden bestaat uit erkende zorgverleners. Ze zijn ieder vanuit hun eigen vakgebied gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn. Het team wordt gevormd door huisarts Carla Bles, oefentherapeuten Helma Rossen & Marjolein Peeters en psychologen Andjena Prins & Petra Thijs. 

De eigen huisarts kan iemand die voor deze zorg in aanmerking komt verwijzen naar het pijnteam. Tijdens een onderzoek van drie uur wordt iemand door alle drie de specialisten gezien. Na overleg, met vaak nieuwe inzichten, krijgt men een passend en persoonlijk advies.
Een mogelijk advies is behandeling bij het pijnteam zelf. Een voorwaarde is wel dat men gemotiveerd is voor deze aanpak. Al veel patiënten hebben hier baat bij gehad, dicht bij huis. De kosten worden gelukkig vergoed door bijna alle zorgverzekeraars.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.medischcentrumloovelden.nl.

Uitgelicht

Digitale krant