Afbeelding

Weer bloemen plukken bij de pluktuin in Haalderen

Algemeen

HAALDEREN - “Wat een kleurenpracht”, een bezoekster staat versteld van de hoeveelheid bloemen in Pluktuin Pluk in Haalderen. 

Er loopt een klein meisje voor haar moeder uit met een mandje met bloemen: zelf geknipt! Haar oma drinkt ondertussen een (gratis) kopje koffie onder de parasol op het terras. Vrijwilligster Thea glundert: “Fijn dat we dit jaar toch weer open zijn”. 

Vorig jaar was initiatiefneemster van de Pluktuin, Marion van Hesteren, van plan om te stoppen en zocht ze een opvolg(st)er. Een pluktuin waarin alleen met natuurlijke middelen (geen bestrijdingsmiddelen) wordt gewerkt en zoveel mogelijk met biologische zaden, is zeer arbeidsintensief. Na acht jaar was het Marion te veel geworden.
Aan het eind van vorig seizoen was er geen zicht op iemand die de tuin wilde overnemen. Er hadden zich wel nieuwe vrijwilligsters gemeld. Genoeg voor Marion om het toch weer een jaar te proberen: “Ik word nog steeds enthousiast van alle blije bezoekers, zowel volwassenen als kinderen, die naar de pluktuin komen om zelf een bos bloemen te plukken.”

De pluktuin aan de Oude Wei 2 in Haalderen is geopend vanaf het eerste weekend van juli tot en met het laatste weekend van september op woensdagochtend 10.00 -12.00 uur, vrijdagmiddag 14.00 - 16.00 uur en zaterdag van 10.30 - 15.00 uur. Facebook: pluk; Instagram: pluktuinplukhaalderen of kijk op https://www.pluktuinpluk.com/

Uitgelicht

Digitale krant