Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jachthoornkorps Showband Urk
Jachthoornkorps Showband Urk (Foto: onbekend)

Jachthoornkorps Showband Urk deelnemer aan Aalbers-Taptoe Bemmel

BEMMEL – Dit jaar keert Aalbers-Taptoe Bemmel terug op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg. Naast Eska Bemmel, Show & Marchingband Jong Flora Band Rijnsburg en Rijnmondband Schiedam zal ook Jachthoornkorps Showband Urk deelnemen. Noteer de datum alvast in uw agenda, want het belooft weer een geweldige muzikale middag te worden: zaterdag 10 september in het centrum van Bemmel.

Al bijna veertig jaar is Showband Urk een enthousiaste ambassadeur van de jachthoorn, een steeds zeldzamer instrument in Nederland. Deze hoorn, die fier schuin omhoog wordt bespeeld, heeft een typische warme, natuurlijke klank. Van oudsher spelen jachthoornkorpsen veel jagersmarsen en deze traditie houdt Showband Urk graag in ere, maar dan wél gecombineerd met nieuwe, innovatieve composities die de uiterste mogelijkheden van een jachthoornbezetting opzoeken. Een vlot tempo en strakke mars exercitie zijn al jaren hét handelsmerk van Showband Urk. Discipline en plezier gaan bij de muzikanten hand in hand. Het optreden in Bemmel wilt u dan ook niet missen.

Op zaterdag 10 september zal Eska voor de 47e keer een Taptoe in Bemmel organiseren. Het programma begint al om 13.00 uur met een Streetparade door het centrum van Bemmel. Deze wordt vanaf 15.30 uur vervolgd met een voorprogramma op het gazon bij kasteel De Kinkelenburg. Om 16.00 uur starten de showkorpsen met de optredens tijdens Aalbers-Taptoe Bemmel 2022.

Meer weten? Voor meer informatie kijk op www.taptoebemmel.nl of op www.eska.nl. Noteer de datum alvast in uw agenda/save the date!

Meer berichten