Sint-Sebastianus tijdens de parade in Basel, Zwitserland.
Sint-Sebastianus tijdens de parade in Basel, Zwitserland. Foto: Benno Hunziker / PR Sebastianus Gendt

Succesvol weekend in Basel voor Sint-Sebastianus

Algemeen

GENDT - Sint-Sebastianus Gendt heeft haar Europese tour succesvol voortgezet in Zwitserland, door tijdens de Basel Tattoo Parade van 2022 mee te mogen marcheren. Tijdens de parade, gelinkt aan één van de grootste militaire taptoes van Europa, trok Sint-Sebastianus veel bekijks. 

Tijdens de drukbezochte parade met meer dan 120.000 toeschouwers, brachten de muzikanten herkenbare popnummers ter gehore, maar ook krachtige marsen. Het publiek genoot zichtbaar.

De taptoe en bijbehorende parade staat in het teken van het militaristische karakter wat alle deelnemende korpsen hebben. Vandaar dat ook de nieuwste aanwinst van Sint-Sebastianus volop in het zonnetje stond: het exercitiepeloton. Het geweer wordt bij alle leden van het peloton op strakke wijze bewogen, waarmee er een strakke exercitie vertoond wordt.
Dit peloton is een mooie aansluiting op het gilde, die tijdens dit weekend verder uit onder meer de marketentsters, vendeliers en het koningspaar, Harrie en Renate van Moerkerk bestond.

De route van Europese tour van Sint-Sebastianus startte in 2019 in Londen en is ter ere van het 525-jarig bestaan van de vereniging. Dit zal in 2024 in het dorp ook groots gevierd worden. In tussentijd zal er door Europa rond worden gereisd om alle facetten van de vereniging overal te laten zien.

Uitgelicht

Digitale krant