Hardlopers 10 km.
Hardlopers 10 km. Foto: Loopgroep Huissen

Opening loop- en wandelseizoen Loopgroep Huissen

Algemeen

HUISSEN - Op zaterdag 17 september is het nieuwe loopseizoen van Loopgroep Huissen officieel geopend. Als startlocatie was het natuurgebied de Overasseltse en Haterse Vennen gekozen. 

Een prachtig heidegebied doorkruist door zandpaden en de aanwezige vennen waren (weer) gevuld met water. De deelnemende leden verzamelden in het restaurant aan de Sint-Walrickweg in Overasselt.
Na een welkomstwoord en wat inleidende toespraakjes onder het genot van een kop koffie of thee met appeltaart konden we op pad. Voor alle drie de sportdisciplines was er de keuze uit een 3,5 km, 6,5 km en een 10 km route. De hardlopers vertrokken als eerste onmiddellijk gevolgd door de sportief wandelaars en Nordic-walkers. De weergoden waren ons gunstig gestemd: we vertrokken onder het genot van een warm zonnetje, wat na binnenkomst van ook de laatste leden overging in regen. In het restaurant nuttigden we de lunch waarna iedereen weer huiswaarts keerde.

“Als je in groepsverband wil nordicen, wandelen of hardlopen sluit je dan aan bij onze vereniging. Het sporten in groepsverband stimuleert ook bij de sporten die als ‘individueel’ gelden. De trainingen worden gegeven in groepen van gelijk niveau door gecertificeerde trainers. In de groepen wordt ook advies gegeven over schoenen, kleding, voeding en omgaan met eventuele blessures. Bovendien houden we een aantal keren per jaar gezellige (saamhorigheid) bijeenkomsten. Dus als je sportief bezig wilt zijn, graag sport in groepsverband en houdt van gezelligheid, ben je van harte welkom bij Loopgroep Huissen.” Aanmelden kan via bestuur@loopgroephuissen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief