Repetitie op donderdagavond in De Kinkel.
Repetitie op donderdagavond in De Kinkel. Foto: Ron van Wieringen

Teejaater Pan speel blijspel ‘Hooikoorts’

Algemeen

BEMMEL - Eindelijk is het zover. In oktober speelt Teejaater PAN het blijspel ‘Hooikoorts’ in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel.

In Hooikoorts maakt men kennis met de tamelijk egocentrische familie Lust en hun ogenschijnlijk normale gasten. Wat voor deze gasten een aangenaam en wellicht romantisch weekend zou moeten worden, ontaardt in een verwarrend samenzijn. Vormen de Lusten een hecht gezin of hebben zij allen een eigen agenda?

De theatrale dialogen tussen de vrouw des huizes Judith Lust, een actrice in ruste, en haar dochters Femma en Simone worden door de genodigden met grote verbazing gadegeslagen. Echtgenoot en vader Walter lijkt zich vooral bezig te houden met de voltooiing van zijn nieuwste roman.

Als de amoureuze ontwikkelingen tussen de Lusten en hun gasten een bijzondere wending nemen zal ook het publiek zich afvragen: ‘is dit een spel?’.

Zoals men gewend is van Teejaater Pan uit Bemmel, zetten de spelers onder leiding van regisseur Joop Geurtjens hun tanden in dit stuk van de Engelse schrijver Noël Coward. Vol vuur repeteren zij iedere donderdagavond in De Kinkel om in oktober vier mooie voorstellingen op de planken te brengen.

Kaarten zijn te koop op www.teejaaterpan.nl en bij boekhandel De Toren van Bemmel. Speeldata: 14, 15, 21 en 22 oktober. Plaats: Cultureel Centrum De Kinkel Bemmel. Aanvang: 20.00 uur. Kaartjes: 12,50 euro.

Uitgelicht

Digitale krant