Deelnemers aan de optocht in 2020. (foto: Jaap Plattèl /DeDoornenburger.nl)
Deelnemers aan de optocht in 2020. (foto: Jaap Plattèl /DeDoornenburger.nl) Foto: Jaap Plattèl /DeDoornenburger.nl

Doornenburg viert carnaval

Algemeen

DOORNENBURG - Van vrijdag 17 tot en dinsdag 21 februari viert Doornenburg carnaval. Carnaval is het feest van de zotheid, hossen en zingen tot je schor bent. Waarbij rangen en standen wegvallen en iedereen verbroedert. Doornenburg heet in carnavalstijd ‘ut Waotergat’. Prins Geert ‘De Stuk Mar Deur’ en prinses Toos ‘De Vruutert’ nemen na drie jaar afscheid als prinsenpaar.

Op vrijdag 17 februari vindt het jeugdcarnaval plaats op basisschool De Doornick. De Doornick is in de weken vooraf al druk met het versieren van de ramen in carnavalssfeer. Op vrijdag 17 februari wordt op en rondom het schoolplein vanaf 11.00 uur een groots carnavalsfeest gehouden met veel dans, muziek en spektakel. Ook vindt de prijsuitreiking plaats van de Mini Top 11 voor het mooist versierde klaslokaal raam. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Op zaterdag 18 februari kan men om 14.00 uur in het Schuttersgebouw beginnen met Veurgloeien. Om 15.00 uur start de eerste optocht van Lingewaard. De Alaafterparty in het Schuttersgebouw start direct na afloop van deze optocht. De muziek wordt verzorgd door ‘3xNix Entertainment’. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Tijdens deze middag wordt afscheid genomen van prins Geert ‘De Stuk Mar Deur’ en prinses Toos ‘De Vruutert’.

Op dinsdag 21 februari verzorgt Stichting Ouderen Doornenburg een gezellige carnavalsmiddag in het Ontmoetingscentrum. De aanvang is 13.30 uur en de muziek is in handen van amusementsorkest ‘Eigereid’. Tijdens deze middag worden de nieuwe carnavalsprins en carnavalsprinses voor het komende seizoen bekendgemaakt. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. 

Meer info staat op www.carnavaldoornenburg.nl of kijk ervoor op Facebook en Instagram bij ‘Carnaval in Doornenburg’.

Uitgelicht

Digitale krant