.Oude spoorlijntje Boxel-Wezel te Mill
.Oude spoorlijntje Boxel-Wezel te Mill

Nooit te Ver voldaan terug van lentewandeling in Mill

Algemeen

HUISSEN - Zondag 12 maart werden de wandelaars van de Huissense wandelsportvereniging Nooit te Ver gastvrij ontvangen door de zustervereniging Amicitia te Mill. Hoewel de weersomstandigheden aanvankelijk een triest aanblik gaven kon de wandeltocht toch onder prima omstandigheden worden afgewerkt. Temperatuur en een flauw voorjaarszonnetje zorgden voor een prettige sfeer onder de tippelaars die volop genoten van de omgeving. 

De verschillende routes gingen over een prima parkoers deels bestaande uit verharde en onverharde paden. De Langenboomse bossen werden doorkruist en een deel van het parkoers ging langs het inmiddels niet meer in gebruik zijnde spoorlijntje dat van het Brabantse Boxel naar het Duitse Wezel liep. Verder is het vertoeven in het tussen Mill  en Langenboom gelegen recreatie- en natuurgebied De Kuilen een rustgevende ervaring die elke wandelaar bekoort. Halverwege was er in een sportkantine van sv DWSH’18 er gelegenheid om even te pauzeren voor een het nuttigen van een boterhammetje en een kopje koffie.

Eenmaal bij de finish kon in het gezellige cultureel centrum Myllesweerd gelegen in het centrum van Mill de tocht worden geëvalueerd. Voldaan konden de wandelaars weer rond vier uur de bus in voor de rit naar Huissen. 

Er is nog voldoende ruimte voor wandelliefhebbers om zich bij Nooit te Ver aan te sluiten en deel te nemen aan de jaarlijkse groepswandeltochten. Men kan zich hiervoor aanmelden bij het secretariaat emailadres: thewil.knuiman@gmail.com of tel. 026-3252631. Er bestaat ook de mogelijkheid om aan de wekelijkse dinsdagochtend wandeling deel te nemen. Start vanaf het clubhuis van hengelsportvereniging St.Petrus gelegen aan de Hazekamp te Huissen. Deelname is gratis.

Laat u zich stimuleren door de opvatting van bewegingsprofessor Erik Scherder die stelt, dat je je fysiek beter gaat voelen als dagelijks tenminste een half uurtje wandelt. Dat is volgens hem ook de tijd die nodig is om je brein even leeg te maken. En al loop je elke dag hetzelfde rondje en lijkt dat misschien wel wat saai, weet dan wel dat je  je in ieder geval niet druk hoeft te maken om de weg te vinden. Succes.

Uitgelicht

Digitale krant