Beter leven en bewegen

Algemeen

GENDT - Harteraad: Over-Betuwse Hart Recreantenvereniging voor mensen met hart- en vaataandoeningen. Laten we het eenvoudig stellen: als je de leeftijd van een halve eeuw bereikt hebt, moet je maar denken dat je onderdelen en  -danen toch echt wel aan slijtage onderhevig zin. Dus het advies van Harteraad is dan ook om als de bliksem een afspraak te maken voor een grote of kleine beurt om de buikjes, botjes en beentjes weer wat soepeler te maken.

Zo ook huid, hoofd en hart. Dat is niet gering en derhalve zeer belangrijk! Hoe dat in zijn werk gaat? Om 18:15 uur op woensdagavond verzamelen we in de sporthal Malburgen in Gendt, u allen bekend. Om half zeven staan we klaar (mannen en vrouwen) om het lijf weer op orde te brengen. Dit alles onder leiding van zeer gemotiveerde dames die precies weten tot hoever ze kunnen gaan. 

Er wordt begonnen met oefeningen waarbij alle spieren zachtjes geactiveerd worden. Ondertussen heeft een van de leden al een mooi parkoers uitgelegd in de zaal met een grote vari√ęteit aan activiteiten, waarop we onze tandjes stuk kunnen bijten. Maar het motto is ten allen tijde: luister naar je lijf: als het te moeilijk, te zwaar, te hoog of nog iets anders wordt: rustiger aan doen!

Na een half uur er zo stevig mogelijk aan getrokken te hebben, breekt de tijd aan van een spelletje. Meestal volleybal, maar ook badminton staan op onze verlanglijstjes. Als het klokje 8 uur slaat, spoelen en drogen we ons af, om daarna gezwind naar de kantine te gaan voor een heerlijk kopje koffie en een gezellige nazit. 

En wat mag dat alles wel kosten? Tien euro per maand inclusief gratis koffie en twee keer er jaar een leuk uitstapje: wat wil je nog meer? Voor nog meer info moet je even bellen met Kees van Wijngaarden onder telefoonnummer 06 82463346.

Uitgelicht

Digitale krant