(foto: Pro Persona)
(foto: Pro Persona) Foto: Pro Persona

Mantelzorgcursus start in Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Voor mantelzorgers van mensen met psychische problemen en/of een chronische ziekte of beperking organiseren Stichting Welzijn Lingewaard en Pro Persona Connect vanaf dinsdagavond 2 april de cursus ‘Zorgen voor een ander begint bij uzelf’. Tijdens de kosteloze cursus ligt de nadruk op het verminderen van eigen stress.

Het hebben van psychische problemen en/of een chronische ziekte of beperking is zwaar voor diegene die het overkomt, maar ook voor familieleden/naasten kan het erg lastig zijn. Ongeveer 5 miljoen Nederlanders geven mantelzorg aan bekenden of naasten. De combinatie van werk, gezin en de zorg voor een naaste kan een flinke uitdaging zijn. Veel mantelzorgers werken uit hun hart en zien het als vanzelfsprekend om te zorgen voor een naaste. Desondanks kunnen mantelzorgers de zorg voor familie of vrienden als zwaar ervaren. 

In de cursus ‘Zorgen voor een ander begint bij uzelf’ krijgen mantelzorgers informatie over en stress worden vaardigheden aangeleerd om anders met situaties om te gaan om de eigen stress te verminderen. Samen wordt gekeken waar de mantelzorger behoefte aan heeft. Ook wordt ondersteuning en advies gegeven. Het is van belang dat de mantelzorger zich in de zorg voor de ander gesteund voelt en erkend wordt.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur in Bemmel. De cursusdata zijn: dinsdag 2 + 9 + 16 + 23 april van 19.00-21.00 uur. Geïnteresseerde inwoners van de gemeente Lingewaard kunnen zich aanmelden via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl. Vooraf zal er een telefonische kennismaking zijn met de preventie medewerker. 

Uitgelicht

Digitale krant