Voorjaarswandeling Hemelse Berg Pietersberg.
Voorjaarswandeling Hemelse Berg Pietersberg. Foto: Rolf Hensel

Voorjaarswandeling, Hemelse Berg en Pietersberg

Algemeen

OOSTERBEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 27 maart 2024 een voorjaarswandeling op de Hemelse Berg en de Pietersberg. Het betreft een cultuurhistorische wandeling op de stuwwal van Oosterbeek. 

Het gebied heeft een parkachtig karakter en grote hoogteverschillen. Het landschap is bijzonder afwisselend. Er zijn bospercelen, statige lanen, kronkelende paden, uitgestrekte grasvelden, bron- en sprengenbeken en vijvers met watervalletjes. Tijdens de wandeling vertelt de boswachter over het ontstaan van dit gebied en leren we meer over het rijke verleden dat nog steeds tot uiting komt in het huidige landschap. Ervaar de unieke mix van natuur en geschiedenis en geniet van de prachtige omgeving. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur. Deelname: 5 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

Uitgelicht

Digitale krant