Groep 7 en 8 Donatushof gaan deelnemen aan Textiel Race

Algemeen

BEMMEL - De stamgroepen 7-8  van de Donatushof gaan deelnemen aan de Textiel Race! Het onderwerp sluit aan bij het project ‘Voorbij de muren’, waarbij ze in de laatste week stilstonden bij vormen van moderne slavernij, zoals deze helaas ook in de kledingindustrie plaats vindt. 

Afgelopen donderdag 14 maart zijn ze gestart met een gastles over het belang van het beter inzamelen van textiel. De Textiel Race heeft als doel om bewustwording te creëren over de milieu-impact van het produceren van nieuw textiel. Daarbij wordt het belang van consuminderen, repareren en hergebruiken aangestipt!
Ook valt er nog een grote winst te behalen op het gebied van recycling. Meer dan de helft van al het oud en kapot textiel in Nederland wordt slecht ingezameld. Op dit moment gooien veel mensen hun textiel nog bij het restafval, waar het verbrand wordt.
Ook ligt veel kleding ongebruikt bij mensen in de kast. Dit terwijl de hoeveelheid textiel maar blijft groeien, wat een enorme negatieve impact heeft op mens en milieu. Zo wordt textiel vaak onder slechte arbeidsomstandigheden geproduceerd. Dit gaan ze aanpakken!

Groep 7 en 8 gaan vier weken lang deelnemen aan de Textiel Race. Dit is een project waarbij vijf basisschoolteams de strijd aangaan om zoveel mogelijk oud textiel te ruilen, repareren en in te zamelen. Daarmee is ook nog eens een schoolreis te winnen! 

De Textiel Race vindt plaats van 18 maart - 11 april. Wat gaan ze verzamelen? Zo veel mogelijk oud textiel. Dit is bijvoorbeeld oude kleding, gordijnen, knuffels of tafellakens. Let op, dit textiel moet voldoen aan de volgende voorwaarden: Het textiel mag niet vies zijn. Het textiel mag niet nat zijn. Het textiel moet afkomstig zijn van huishoudens. Het mag niet afkomstig zijn van bedrijven. Dus de aankomende weken gaan de leerlingen ‘langs de deuren’ om zo veel mogelijk textiel in te zamelen. 

Beste lezer, wellicht een mooi moment om weer eens voor de kast te gaan staan en opruiming te houden. U helpt hiermee niet alleen het milieu, maar wellicht ook de kinderen aan een leuk schoolreisje!

Uitgelicht

Digitale krant