Oprichtsters clothingloop.
Oprichtsters clothingloop. Foto: clothingloop.org

Nieuw! Clothingloop Bemmel e.o.

Algemeen

BEMMEL - Wil jij je duurzamer kleden? Je kast opruimen en anderen verrassen met kledingstukken die je niet meer draagt? Je garderobe opfleuren, contact maken met andere leuke dames uit de buurt? Zoek niet verder! The Clothingloop is een initiatief waarmee mensen gemakkelijk kleding kunnen ruilen met anderen. Het is leuk, gratis en vooral duurzaam. 

Het idee is simpel: tassen gevuld met kleding reizen langs een route; alle deelnemers in een bepaalde stad/wijk. Jij krijgt de tas van de vorige persoon op de lijst en brengt die naar de volgende. Wanneer je een tas ontvangen hebt, kun je rustig bekijken of er iets voor jou bij zit wat je kunt gebruiken. Heb je zelf nette items over waar je op uit gekeken bent, niet meer past of anders? Dan kun je deze toevoegen. Let er op dat de kleren nog van mooie kwaliteit zijn! Dus zonder vlekken, niet gepild of kapot. 

Na 3 tot 5 dagen geef je de tas dan weer door aan de volgende. Het idee ontstond in NL tijdens de eerste corona-lockdown. Het werkte zo goed dat al snel meerdere steden en regio’s volgden. Het verspreidde zich door heel Nederland en zelfs over de grens. Inmiddels zijn er honderden Loops. Samen hebben we duizenden kilo’s kleding bespaard, buren hebben elkaar leren kennen en we hebben een echte gedragsverandering teweeggebracht ten aanzien van onze textielconsumptie.

Lijkt dit je wat? Woon jij in Bemmel of omgeving? Sluit je dan nu aan bij clothingloop Bemmel. Je kunt je aanmelden via www.clothingloop.org. Zoek op Bemmel. De host Esther Witjes neemt dan contact met je op! Zij inspireert je graag om te starten met swappen. Kijk ook eens op de Insta pagina.

Uitgelicht

Digitale krant