Nooit te Ver nieuws

Algemeen

HUISSEN - Op zaterdag 20 april gaan de wandelaars van ‘Nooit te Ver’ naar Den Haag. Hier zal worden deelgenomen aan de 51e Zeemansloop, die wordt georganiseerd door wandelsportvereniging ‘Zeemansloop’.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving vindt het vertrek vanuit Huissen plaats om 8.30 uur en wel van de gebruikelijke locaties Bredestraat/hoek Kampstuk en het Klaphek. De start van de wandeling is vanaf de locatie Houtrust Squash, aan de Laan van Poot 18, te Den Haag, om 10.00 uur. De wandelroutes variërend van 5 tot 40 kilometer, zijn uitgepijld en voeren langs bekende plaatsen. 

Na een stukje stadswandeling komen de wandelaars bij het Indisch Monument, een grafmonument ter nagedachtenis aan alle Nederlandse burgers, militairen en Romoesja die in de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer zijn geworden van de Japanse bezetting van het voormalig Nederlands-Indië. De route  gaat verder achterlangs Madurodam komt dan bij het Nationale Herdenkingsmonument Waalsdorpervlakte. Hier worden elk jaar tijdens de dodenherdenking op 4 mei  de meer dan 250 gefusilleerde oorlogsslachtoffers van de Tweede wereldoorlog herdacht. 

Het mooiste deel van de wandeling voert door natuurgebied Meijendel. Dit is het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland. Via het Scheveningse strand en een visafslag wordt het eindpunt bereikt. 

Op zondag 5 mei brengen de wandelaars van Nooit te Ver het uit Wageningen opgehaalde bevrijdingsvuur van Huissen naar Haalderen, alwaar een korte herdenkingsplechtigheid plaatsvindt. Vertrek vanaf de Markt in Huissen tussen 10.00 en 11.00 uur. Eventueel aanmelden bij Coby Vermaas (cobyvermaas@gmail.com.)

Uitgelicht

Digitale krant