Eric Corton in de film Vlucht.
Eric Corton in de film Vlucht. Foto: Solostories

Film Vlucht met Eric Corton in de Theaterkerk

Algemeen

BEMMEL - Dinsdag 21 mei wordt in de Theaterkerk Bemmel de film Vlucht getoond. Een nagesprek met onder andere Eric Corton maakt onderdeel uit van het programma. 

Hoe voelt het als je thuis niet meer veilig bent en het zó gevaarlijk is geworden dat je moet vluchten? Wat doe je wanneer jij en je gezin onder constant groeiende dreiging leven? Als alles waar je van houdt je stukje bij beetje wordt afgenomen? En als je uiteindelijk je leven niet meer zeker bent? Eric Corton kruipt in de huid van een vluchteling en speelt in de door hem zelfgeschreven filmvoorstelling Vlucht.  

Max leeft een normaal leven met zijn vrouw en kinderen. Hij is leraar, met een grote liefde voor literatuur en geschiedenis. Zijn rechtvaardigheidsgevoel is enorm. En hij heeft een duidelijke mening. Maar dan verandert zijn leefwereld. Steeds meer dingen worden verboden, een mening hebben is gevaarlijk. Max wordt ontslagen, bedreigd en opgepakt. Hij komt vrij maar belandt daarna weer in de handen van de politie. Max neemt vervolgens het moeilijkste besluit van zijn leven: hij vlucht....

De bij de Europese Verkiezingen samenwerkende partijen GroenLinks en PvdA besloten deze film naar Lingewaard te halen, omdat de opvang van vluchtelingen een belangrijk thema is in Europa. En omdat ook in onze omgeving er mensen leven die gevlucht zijn, voor wie het leven lange tijd heel onzeker is geweest of nog steeds is. Vlucht is een bewogen film waar ook het nagesprek belangrijk bij is. Hier zal naast Eric Corton ook Europarlementariër Tineke Strik aan deelnemen.

Kaarten voor Vlucht zijn te reserveren op www.theaterkerk.nl.

Uitgelicht

Digitale krant